DEDEKTİF, ÖZEL DEDEKTİFLİK

 

dedektıf1

Dedektif olarak görev yapan kişiler eski meslek hayatlarında genellikle emniyet güçleri mensubu, askeri mensubu, milli istihbarat mensubu ya da adli görevli olarak çalışmışlardır. Yapmış olduklarını başarılı meslek hayatlarından emekli olduktan sonra ya da mesleğin değerine zarar vermeyecek bir şekilde ayrıldıktan sonra ise özel dedektiflik yaparak bundan sonraki hayatlarını devam ettirme kararı almışlardır. Almış oldukları bu karar ise geçmiş meslek deneyimlerini Türkiye’deki özel dedektiflik alanına aktararak mesleğin ülkede saygın bir itibara kavuşmasını sağlamışlardır. Böylece meslekte çalışan kişiler ve mesleği denetleyen dernek üyeleri kariyer sahibi insanlar olarak halk nezdinde itibar görmüşlerdir.

Ancak bir önceki meslek hayatından ayrılarak dedektif olarak hizmet vermek isteyen isteyen kişilere yasalar bazı zorunlulukları mecbur tutmuştur. Bu zorunluluk kapsamında hem mesleğe herkesin girmesi engellenmiş hem de özel dedektiflik mesleğinin kontrol altında tutulabilmesi sağlanmıştır.

dedektıf2

Eski Meslek Hayatlarını Bırakarak Dedektif Olmak İsteyen ya da Özel Dedektiflik Yapmak İsteyenlerin Sahip Olması Gereken Zorunluluklar Nelerdir?

Öncelik meslek hayatlarından emekli olduktan sonra dedektif olarak çalışmak isteyen kişiler öncelikle sağlık raporu sahibi olmalıdır. Fiziki, akli ve ruhi sağlığının bütünlüğünü koruduğunu gösteren bir rapor bulundurmalı ve bu raporu sürekli olarak güncel tutmalıdır. Özellikle emekli insanlarda ciddi fiziki problemlerin baş göstermesi özel dedektiflik yapmalarını engellemektedir. Ayrıca bu kişiler mesleğin getirmiş olduğu meslek hastalıklarına da sahip olabilirler ruhsal çöküntü içerisinde ya da depresyonda olabilirler. Böyle bir durumda kişi özel dedektiflik yapamaz.Eski meslek hayatlarını sonlandırırken onurlu bir bitiriş yapmaları da yine dedektif olmak isteyenler için önemli bir ön koşul. Eski mesleğin yüz kızartıcı her hangi bir suç işlememiş olmak, tahkirli olarak işletmenin batmasına neden olmamak, iflas çekerek borç bıraktıktan sonra yeni iş alanı olarak özel dedektiflik mesleğini seçmemek aranılan koşullar arasındadır. Üstelik Milli İstihbarat Örgütü olan MİT’de uzun yıllar başarı ile çalıştıktan sonra dedektif olmak isteyen birisi muhakkak eski iş yerinde ‘özel dedektiflik yapabilir.’ yazılı bir belge almak zorundadır. Aksi takdirde özel dedektiflik için ne kadar temiz bir sicili olursa olsun çalışamaz. MIT için böyle bir zorunluluğun olma sebebi ise ülke bilgilerinin kötü amaçlı kullanılmamasıdır.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz tüm bu detaylar özel dedektiflik için başvuruda bulunan ve eski mesleklerinden sonra yeni hayatlarında dedektif olmak isteyen kişilerin yerine getirmesi gereken zorunluluklardır. Ancak bu detaylara tabi olmak istemeyen isimler üniversite mezunu olduktan sonra direkt olarak dedektiflik kursuna başlayarak dedektif olabilirler. Böylece sağlık raporu sahibi olma konusunda daha az sıkıntı ile karşı karşıya kalırlar hem de özel dedektiflik kariyerlerinde çok daha çabuk yükselme imkanı elde ederler. Üstelik deneyimli isimlerle çalışarak bir an evvel mesleği öğrenebilirler ve bunun için yıllarını vermek zorunda kalmazlar.

DEDEKTİF, ÖZEL DEDEKTİFLİK” için bir yorum

  1. Özel Dedektif Şirketleri, yapmış olduğu araştırmalara ilişkin detaylı açıklamayı, müşterileriyle yaptığı görüşme sırasında paylaşmaktadır. Görüşme esnasında toplanan tüm bilgiler paylaşılır ve müşterilerin durumu hakkında bir yön planı oluşturulur. Yön planı Özel Dedektif ekipleri tarafından uygulanarak, sorunun tamamen çözülmesine ilişkin çeşitli ve kapsamlı araştırmalar başlatılmaktadır.

    Beğen

Yorum bırakın